Data: 6 Listopad 2010
Kategoria: MUZYKA » Albumy

VA - Blues With A Feeling (1993)

VA - Blues With A Feeling (1993)
2CDs | Genre: Blues | Release: 1993 | MP3 320 kbps | 280 MB


01. Introduction-Dick Waterman
02. Preaching Blues-Son House
03. Death Letter Blues-Son House
04. Empire State Expres-Son House
05. Devil Got My Woman-Skip James
06. Aberdeen Mississippi Blues-Bukka White
07. Levee Camp Blues-Robert Pete Williams
08. Louise-Mississippi Fred McDowell
09. Don't You Let Nobody Turn You Round-Rev.Robert Wilkins
10. Keep Your Lamp Trimmed And Burning-Rev.Pearly Brown & Christine Brown
11. What Do You Think About Jesus-Fred McDowell, Annie McDowell & Rev.Robert Wilkins
12. The Woman I'm Loving She's Taken My Appetite-Lightnin' Hopkins
13. Come On Baby-Lightnin' Hopkins
14. Baby Please Don't Go-Lightnin' Hopkins
15. Freddie-Mance Lipscomb
16. So Different Blues-Mance Lipscomb
17. God Move On The Water (The Sinking of the Titanic) Mance Lipscomb


01. Freight Train-Elizabeth Cotten
02. Here Am I, Oh Lord, Send Me-Mississippi John Hurt
03. Make Me A Pallet On The Floor-Mississippi John Hurt
04. San Francisco Bay Blues- Jesse'Lone Cat'Fuller
05. I Can't Quit You Baby/Stop Now Baby-John Lee Hooker
06. Walkin' Blues-Muddy Waters
07. I Can't Be Satisfied-Muddy Waters
08. Five Long Years-Eddie Boyd & Willie Dixon
09. Wrinkles-Lafayette Leake & Willie Dixon
10. Cocaine-Dave Van Ronk
11. Drop Down Mama-John Hammond
12. Grizzly Bear-Eric Von Schmidt
13. Traveling Blues-'Spider' John Koerner
14. See See Rider-The Chambers Brothers
15. Blues With A Feeling-Paul Butterfield Blues Band
16. Look Over Yonders Wall-Paul Butterfield Blues Band
17. Born In Chicago-Paul Butterfield Blues Band





Podziel się !

Delicious'da Share  Share on Facebook  Friendfeed Share  Google Shared  StubmleUpon'da Share  Digg'de Share  Netvibes'de Share  Reddit'de Share RSS Feeds Subscribe!

Przeglądasz witrynę jako gość.
Dlatego zachęcamy do rejestracji lub do zalogowania się.

Użytkownicy z rangą Gość nie mogą dodawać komentarzy.